• Popradské pleso a Veľké Hincovo pleso

  • Školské kino

    Deň 22.6.2023 si žiaci prvého stupňa spríjemnili pozeraním rozprávky Hotel Transylvania. Pani učiteľky pripravili deťom výbornú limonádu a občerstvenie. Po rozprávke nasledovalo hranie spoločenských hier a kreslenie.

  • Prvý deň výletu - Bešeňová

  • Výlet do múzea v Zlatých Moravciach

    21.6.2023 sa žiaci prvého stupňa vybrali na výlet do múzea v Zlatých Moravciach. Po pútavej prednáške o rôznych druhoch hmyzu si žiaci vyrobili vlastné odliatky z včelieho vosku. Za odmenu im pani učiteľky kúpili výbornú zmrzlinu. Žiaci sa do školy vrátili unavení, ale plní dojmov z krásneho dňa.

  • Vychádzka

    20.6.2023 sa žiaci prvého stupňa vybrali na vychádzku pri kaplnku. Cestou si zopakovali názvy rastlín a stromov, ktoré sa naučili na hodinách prvouky a prírodovedy. Pri kaplnke si žiaci urobili malý piknik a pokračovali na ceste za dobrodružstvom. Po hodinovom putovaní, po mierne náročnej trase, boli odmenení krásnym výhľadom.

  • Riaditeľské voľno

    23.06.2023 žiaci I. a II. stupňa budú mať riaditeľské voľno.

  • Organizácia vyučovania od 20.6. - 23.6.2023

    Vyučovanie I. stupeň od 7,55 h do 12, 00 h , ŠKD bude.

    Vyučovanie II. stupeň od 7,55 h do 13,00 h.

    Obedy sú zabezpečené.

  • Výlet Tatry - oznam

    Odchod autobusu ráno 9,00 h.

    20.6. Bešeňová - v ruksaku musia mať : plavky, opaľovací krém, osušku, jedlo, obuv k bazénu, igelitovú tašku na mokré plavky, 11eur vstupné, kartičku poistenca.

    21.6. túra Štrbské peso, Popradské pleso

    22.6 túra Hrebienok , Rainerova chata, Studenovodský vodopád

    Predpokladaný návrat 16,00 h - 17,00 h - oznámime aj prostredníctvom Edupage.

     

  • JUNIÁLES

  • Úspech prvákov a druhákov

    Žiaci prvého a druhého ročníka vyriešili tajničku v časopise Slniečko a zapojili sa do súťaže. Vydavateľstvo ZUM ZUM im poslalo peknú knihu spolu s venovaním a autorkiným podpisom. Kniha žiakov veľmi potešila a obohatila ich triednu knižnicu. Ďakujeme!

    Mgr. Striešková

  • Divadelné predstavenie - O troch prasiatkach

    2.6.2023 - žiaci sa zúčastnili netradičného divadelného predstavenia O troch prasiatkach v podaní klientov Svetlo ZSS Olichov.  Divadielko sa všetkým páčilo.

    Ďakujeme za krásny kultúrny zážitok.

  • Cosmos Discovery

    1.6.2023 - žiaci skoro ráno vyrazili dvomi autobusmi na poznávaciu exkurziu za najväčším dobrodružstvom ľudstva. Po dlhej ceste dorazili do Bratislavy, kde prvou zastávkou bola výstava o dejinách kozmonautiky s názvom Cosmos Discovery. Na výstave, ktorú žiaci navštívili,videli zaujímavé predmety a získali nové poznatky o letoch do vesmíru a vesmírnych raketách. Tiež si pozreli film o tom, ako ľudia v minulosti vnímali vesmír, ako ho spoznávali. Odfotili sa pred vozidlom, ktoré jazdilo na mesiaci, prezreli si rakety, skafandre, pristávacie moduly i osobné predmety niektorých kozmonautov. Pri vstupe žiaci dostali kartičky so životnými príbehmi známych kozmonautov a kozmonautiek, medzi nimi boli aj  Gagarin,  Armstrong, Cernan, Leonov, Tereškovová a mnohí iní. Niektorých prekvapilo, že na kartičkách bol aj psík Lajka ba i šimpanz, ktorý bol prvým primátom vo vesmíre. Potešilo nás, že medzi kozmonautmi bol aj prvý československý kozmonaut Vladimír Remek a prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella. Výstava bola zaujímavá a poučná. Po skončení prehliadky sa žiaci mohli občerstviť a vyskúšať si najmodernejšiu 3D technológiu.

    Po skončení prehliadky sme sa prešli po moste SNP, pozreli sme si Bratislavský hrad a parlament SR. Pred cestou domov sme sa ešte zastavili  na zmrzlinu a v  McDonald's . Domov sme sa vrátili o šiestej. Exkurzia bola zaujímavá a deťom sa páčila.

  • 2.6.2023

    Vyučovanie na I. stupni do 12:00h obed a  ŠKD bude.

    Vyučovanie na II.stupni podľa rozvrhu do 13:00 h .

    Považanová

  • Exkurzia Bratislava

    1.6.2023 - exkurzia do Bratislavy

    - odchod autobusu: 7:30h

    - žiak potrebuje: kartičku poistenca, jedlo a pitný režim na celý deň, šiltovku, športové oblečenie podľa počasia, vreckové /5-10eur/, žiadam rodičov, aby deťom veci pobalili do ruksakov.

    - program: výstava Cosmos Discavery/ žiaci si môžu zobrať vlastné sluchátka/, Bratislavský hrad, Parlament SR, Prezidenský palác

    - predpokladaný návrat: 16:00h

  • Exkurzia Arborétum Mlyňany s krátkou medzizastávkou v ZM

    24.5. žiaci 3. a 4. ročníka s triednou p. učiteľkou opäť navštívili Arborétum Mlyňany. Tentokrát si prezreli krásy jarnej prírody, nadýchali sa čerstvého vzduchu a utvrdili si učivo z prírodovedy a vlastivedy.

  • Koncoročné fotenie

    25.05.2023 sa v škole uskutoční koncoročné fotenie žiakov.

  • Po stopách Janka Kráľa a Arborétum

    28.4.2023 sme uskutočnili so žiakmi 8.triedy literárno-geografickú exkurziu do Zlatých Moraviec a Viesky nad Žitavou, aby sme spoznali známe miesta v našom okolí. Počasie bolo akurát, cesta ubiehala rýchlo a my sme sa mohli zoznámiť s dendrológiou, teda životom stromov a kríkov z celého sveta na pôde okolia zámku grófa Ambrózyho-Migazziho. Prešli sme veľa chodníkov a cestičiek. Nadýchali sme sa úžasného vzduchu. Predpoludnie ubehlo ako voda a my sme sa svieži vrátili domov.

    PaedDr. Juraj Šupka

  • Batikovanie

    Netradičná výtvarná výchova 7. ročník

    Dnes sa žiaci 7. ročníka oboznámili s technikou farbenia textílií, ktorá sa objavila pred viac ako 2 000 rokmi v Egypte a Číne. O veľa rokov neskôr sa dostala aj do Európy, kde si získala svoju popularitu a drží si ju až do dnešných čias. Batikovali tričká. Každé tričko bolo zaujímavé geometrickými tvarmi a pestrofarebnými fľakmi. Z každého oblečenia vyčarili originálny kúsok.

     

  • Deň Zeme aktivita 2.stupeň

  • Deň Zeme

    22.04.2023 všetci obyvatelia našej planéty oslavujú Deň Zeme. Cieľom Dňa Zeme, ktorý si už viac ako päť desaťročí pripomíname 22.apríla, je upriamiť pozornosť na planétu a zdôrazniť potrebu ochrany prírody. Každý z nás je povinný chrániť našu planétu pre budúce generácie. Aj naši žiaci prvého stupňa si tento deň pripomenuli sadením byliniek, rastlín a rôznymi environmentálnymi aktivitami.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Volkovce
    Školská 1 951 87 Volkovce
  • 037 6304226
    Služobný telefón 0910505334

Fotogaléria